Belépés
FejlécképFejlécképFejlécképFejlécképFejlécképFejléckép
Folyamatos monitoring a kötöttpályás járműveknél.

A modern technológia színvonalának megfelelő adatgyűjtő, adattároló, -továbbító és –feldolgozó, -archiváló rendszer most már az Ön kezében is ott lehet!

A 3B rendszer valós adatokat, valós időben biztosít az Ön számára.

Nem csak az üzemelés adatait (motorfordulatszám, olajnyomás, GPS adaatok, stb.) figyelheti ellenőrizheti folyamatosan de azok összefüggéseit elemezheti a diagramok, statisztikai táblázatok segítségével.

A műszaki probléma, meghibásodás gyors érzékelése vagy pl. a nem megfelelő vontatási teljesíítmény az indokolatlan  és jelentős költségnövekedés mellett elmaaradt bevételt is eredményez.

A 3B rendszer pontos információt biztosít az Ön számára.!

A 3B rendszer lényege, hogy képes akár az Ön igényeire szabottan motor-és járműüzemelési adatokat szolgáltatni, lehetővé teszi a mára elengedhetetlen üzemanyag-kontrollt, s a legkülönfélébb szituációkban is rögtön, 1-3 perces időintervallumon belül riaszthat Önnek és a mozdonyvezetőnek, ha bármilyen rendellenesség állt be az üzemelésben. A rendszer a megfigyelt jármű jellegéből adódóan célszerűen van elhelyezve. Ha a külső tápfeszültség valamilyen okból megszűnik, akkor a beépített szünetmentes áramforrás biztosítja egy ideig (jellegből adódan változhat) a zavartalan és pontos üzemelést. Ezt a rendellenességet a rendszer tárolja és értesítést küld az irányítónak.

 


Ha térerő hiány lép fel, akkor ugyan nem tudja elküldeni az adatok, azonban adatgyűjtés továbbra is történik, és ha a térerő helyreáll, akkor az adatok pótlólagosan elküldésre kerülnek, tehát adatvesztés nem történik,. Kétféle beépített, rövid-, illetve hosszútávú belső memóriájának köszönhetően az adatokat akár 5 évig vagy 25-30 napig tárolja. Nem semmi, igaz?

Árgus szemekkel a hiánymentes munkavégzés érdekében


A kötöttpályás teherszállítás kontrollja több területre is kiterjed. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink pontos tájékoztatást kapjanak bármilyen, a munkavégzést érintő eseményről, a legkisebb fennakadástól kezdve a komolyabb rendellenességekig Ez azért különösen lényeges, mert a legkisebb motorikus gondból is adódhatnak késések, leállások, amelyek súlyos kellemetlenségeket okozhatnak. Megbízói az Ön vezetési képességeit, munkamorálját vonják majd kétségbe, sőt, akár még jelentős pénzügyi veszteséggel is kell majd számolnia, ha nem figyel oda a munkavégzésre. Kinek van erre szüksége? Önnek biztos nem!

A kötöttpályás járművek nyomon követésének keretein belül többek közt az alábbi esetekben állunk szíves rendelkezésére:

  • Rendszerünk online nyomkövetést végez, amely műholdas kapcsolat fenntartásával lehetséges. A mozdonyon praktikus helyre rögzítjük az adatszolgáltató berendezést, így tudja folyamatosan követni és ellenőrizni tudja a teherszállítás menetét. Akár előforduló területelhagyást, a nem megfelelő sebességgel való közlekedést azonnal jelezheti a rendszer Önnek és a mozdonyvezetőnek is.
  • Az üzemanyag kontroll funkció segítségével Ön nyomon követheti az esetleges rendellenes üzemanyagfogyást, valamint pontos képet kap a munkavégzéshez szükséges üzemanyag-felhasználásról, ami elősegítheti a tervezést, szervezést a jövőre vonatkozólag.
  • A Business Black Box adatgyűjtő, adattároló, -továbbító és –feldolgozó, -archiváló rendszer árgus szemmel követi az üzemelési folyamatokat. Például motorindítás vagy teljes terhelés csak az előírt hűtővíz hőmérséklet elérés esetén történhet, ellenkező esetben riasztást, értesítést küldhet a mozdonyvezetőnek és az irányító személyzetnek is.

 


Az üzemóra kihasználtság és a munkaerő figyelés is különösen hasznos funkció a rendszerben, mert ezáltal pontos adatokkal tud szolgálni arról, hogy a teherszállítás folyamatában mennyit és miért áll a szerelvény.

Az 3B rendszer egyik eleme lehet, az infopult. Ez kiemelten fontos lehet a mozdonyvezetők munkájának ellenőrzésére és segítésére is. A rendszerbe kártyaolvasót is lehet integrálni, s minden mozdonyvezetőnek van egy saját kártyája, amely az azonosítást teszi lehetővé. Az Ön által meghatározott munkafolyamatok végzését (tolatás, szerviz, tankolás, stb) a mozdonyvezető könnyedén rögzítheti az infopulton, például azt, hogy irányításra vár (ezért nem dolgozik), vagy éppen tolatást végez, s a rendszer gyűjti, tárolja, -továbbítja és –feldolgozza, -archiválja az üzemelési adatok, üzemanyag fogyasztást, stb.. Különösen fontos, hogy a rendszer riaszthatja Önt e-mail-ben, sms-ben, s a mozdonyvezetőt hangjelzéssel és üzenettel az infopulton, ha bármilyen probléma, műszaki hiba lép fel.Bizakodunk abban, hogy mostmár az Ön számára is világossá vált, hogy ez az általunk kifejlesztett többfunkciós rendszer a vasúti teherszállítási munkafolyamatot szinte teljes egészében képes monitorozni, rögzíteni, a mért adatokat továbbítani és feldolgozni. Mindezt úgy, hogy a mozdonyvezetőt is figyelmeztetheti, riaszthatja már a legkisebb rendellenesség észlelése után is. A beérkező adatokat Ön Excel táblázatban rendezheti, de igényeinek megfelelően bármilyen fájlformátumban kérheti az információkat. Látja? Ezt nem érdemes kihagynia! Keressen minket bizalommal, s mi egyéni igényeire is találunk megoldást!

 

Vissza a listához

témakörök:

Honlapkészítés Honlapkészítés