Belépés
FejlécképFejlécképFejlécképFejlécképFejlécképFejléckép
Hatékony kontroll és felügyelet Önnek a gyári termelésben is!

Több helyen lenni egyszerre? Felügyelni a gyári termelés munkafolyamatait a nap minden percében? Számlázni, költségvetést készíteni gyorsan és egyszerűen? Lefaragni a horribilis számlákból, s megelőzni a felesleges kiadásokat? Igen, mindez ma már egyszerűen és hatékonyan lehetséges! Az általunk kifejlesztett Business Black Box rendszer átfogó, megbízható adatgyűjtő, adattároló, -továbbító és –feldolgozó, -archiváló rendszere a 21. századi informatikai technológia intelligens berendezése, amellyel Ön rengeteg pénzt és energiát spórolhat meg, hathatósan gazdálkodhat erőforrásaival!

Képzelje, rendszerünk a nap 24 órájában, tetszőleges időintervallumot vizsgálva, bármilyen gyakorisággal képes statisztikai adatokat gyűjteni, tárolni, továbbítani, feldolgozni, archiválni Önnek, amely megkönnyíti vállalata jövőbeli költségvetésének elkészítését, hiszen általa Ön többek között azt is kiszűrheti, mely gyári munkaeszközre vagy emberi munkaerőre nincs szüksége vállalatának, esetleg mely gépet vagy feladatot szükséges átcsoportosítania egy másik területre azért, hogy hatékonyabb, gyorsabb és eredményesebb legyen a termelés. De a Business Black Box ennél jóval többre képes!

Ne higgye, hogy egy újabb GPS nyomkövető berendezéssel fárasztjuk Önt! E rendszer jóval túlmutat a GPS technológián! A 3B segítségével Ön diagramokat, elemzéseket és üzemnaplókat készíthet, valamint riasztást kaphat - akár e-mailben, akár sms-ben - ha valami vagy valaki nem működik, dolgozik, ahogyan Ön azt előírta, meghibásodás vagy bármilyen fennakadás lassítja a munkát. Szolgáltatásunk hozzájárul ahhoz, hogy Ön a lehető leghatékonyabban tudjon gazdálkodni erőforrásaival!

Miben állhat az Ön rendelkezésére a Business Black Box a gyári termelés hathatós kontrollja érdekében?

A leállások és egyéb kellemetlen fennakadások - amelyek nemegyszer súlyos anyagi gondokat okozhatnak - elkerülése végett a gyári termelés nyomon követésének keretein belül többek közt az alábbi esetekben állunk szíves rendelkezésére:

A Business Black Box rendszer

  • adatot gyűjt munkaeszközök működéséről, jeleztheti a meghibásodásokat,
  • gyűjti és tárolja a gépek üzemidejét, kihasználását,
  • vizsgálhatja az üzemórák kihasználását és az emberi munkaerőt,
  • szemmel tarthat szinte bármilyen ipari gépet, üzemeléséről objektív adatokat kaphat, legyen az egy hidraulikus hasogató, villanymotor, kombinált gyalugép vagy lemezhajtogató gép…
  • A rendszer a megfigyelt eszköz jellegéből adódóan célszerűen van elhelyezve. Ha a külső tápfeszültség valamilyen okból megszűnik, akkor a beépített szünetmentes áramforrás biztosítja egy ideig (jellegből adódan változhat) a zavartalan és pontos üzemelést. Ezt a rendellenességet a rendszer tárolja és értesítést küld az irányítónak.


Anno és most – a gyári termelés fejlődése

A múlt évszázadok során kibontakozó, a szerszám-és erőgépek alkalmazásán nyugvó gyári nagyipar volt a technikai fejlődés csúcspontja. A munkafolyamat szerkezetének átalakulása a 18. századra tehető, s egészen a 19. századig, az ipari forradalom kiteljesedéséig formálódott. A mai gyáripari technika, munkafolyamatok alapjait ebben az időszakban tették le. A kézműves és manufaktúrás munkavégzés alkalmával a munkások végtagjai mozgatták a szerszámokat, s ezekben az esetekben nem a végtagok helyettesítése, inkább meghosszabbítása volt a cél. Az emberi fizikum véges számú munkafázist bírt így elvégezni.

Fontos változást a szerszámgép használata hozott, mely a rájuk illeszthető szerszámok segítségével függetlenedni tudott az emberi munkaerőtől. A szerszámgép egy pontból irányított egységes rendszer volt, s az eddig használt szerszámokhoz képest óriási méretekkel bírt, noha folyamatos, zökkenőmentes üzemidejének biztosítása korántsem volt könnyű feladat. A hagyományos erőforrásokat (víz, szél, állat, ember, stb.) tekintve elmondható, hogy szeszélyesnek és megbízhatatlannak bizonyultak a hatékony munkához. Ekkoriban már rendelkezésre állt a gőzgép, melyet tökéletesíteni kellett, mely hosszú és fáradságos kutatások eredményeképpen valósult meg.

S ekkor színre lépett James Watt, aki megalkotott egy olyan gőzgépet, mely önműködő szabályozó rendszerrel volt ellátva. Hogy mit tudott ez a gép? Nagy energia, egyenletes, kiszámítható működés, mely felülmúlta az emberi és természeti erőforrások szeszélyes, megbízhatatlan működtetési módjait. A munkaeszközök, gépek tökéletesedése egy máig tartó folyamat. Jelenünkben csaknem a legkisebb feladatokat is a gépek végzik, ugyanakkor fontos, hogy a gépek működtetése, kezelése nagy odafigyeléssel és precizitással történjen. A gépek üzemeltetése nem kevés pénzbe kerül, így fontos, hogy csak akkor működjenek, ha valóban munkavégzés történik általuk. Miért megy a futószalag, ha nincs rajta semmi, nem használják? Miért nincs kikapcsolva a gyalugép, ha éppen megbeszélést folytatnak a munkások, s éppen nem dolgoznak? Ki felel a magas közüzemi számlákért? Ha a hasonló kérdések beárnyékolják cége sikerének örömét, vessen véget a rágódásnak, s ellenőrizze a gyári termelés minden percét a 3B rendszer segítségével!

Munkamegosztás és hatékony, feladatra szabott munkavégzés

A gyári termelésben mindig alapvető fontossággal bírt a munkamegosztás kérdésköre, melynek két általánosan ismert módja az évszázadok során alakult ki, formálódott. E két mód a manufaktúraszerű és a technikai munkamegosztás. Előbbi hátterét a kézműves tevékenység alkotta, utóbbi esetben már a munkások munkája a szerszám- és erőgépek által közvetített tevékenységgé alakult át.

Már ekkoriban is az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az önálló munkaköröket olyan munkások lássák el, akik fizikailag és pszichikailag is a maximumot tudják nyújtani az eredményes munkához, azaz az adott műveletsort a legkönnyebben, a legrövidebb idő alatt, s a leggazdaságosabban végezzék el. Ennek legkézenfekvőbb, leglátványosabb bizonyítéka maga az elkészített termék volt, s bizony ebben az időben csak a munka végeztével voltak kiszűrhetőek a termelés közbeni nehézségek. Az elkészített termék mutatta meg, hogy a munkás ért-e a dolgához.

Napjaink felgyorsult világában ez már nem így zajlik, hiszen a termelés közben olyan adatok kérhetők le, amelyek segítségével kivizsgálhatjuk, milyen gyorsan, milyen eszközökkel, milyen hatékonysággal dolgozott alkalmazottunk. Ha az objektív mutatók szerint az illető nem úgy látja el a feladatát, ahogyan az adott munkakör, feladat megkívánja, átcsoportosíthatjuk egy számára hathatósabban végezhető munkafolyamathoz.

A Business Black Box rendszerünk egyik legnagyobb előnye az adatexport, s a szoftveres adatmegjelenítés, s különösen fontos, hogy a berendezés riasztást küldhet Önnek sms-ben vagy e-mailben már a rendellenesség észlelésekor is! Látja? Nem érdemes késlekedni!

Spóroljon pénzt, időt és energiát a modern technológia vívmányával! Érdeklődjön személyre szabott megoldásainkról is, várjuk jelentkezését!

Vissza a listához

témakörök:

Honlapkészítés Honlapkészítés